Over2019-10-08T18:30:01+00:00

Onze visie op innovatie

Wanneer je problemen op een creatieve manier durft aan te pakken, zit elke transitie vol kansen. Wij staan je bij.

Succesvolle innovatie betekent een transitie doormaken om nieuwe waarde te creëren. Daarom helpen we ondernemers om klantgericht te innoveren, organisaties in te richten die producten ontwikkelen die er toe doen en bedrijven te bouwen die duurzaam kunnen groeien.

Waarom klantgerichte innovatie?  De enige bewezen methode om versneld en duurzaam te kunnen groeien, is met de focus op je klant. Innovatie wordt doeltreffend wanneer je je klant echt goed kent. Wanneer je weet wat hun behoeften zijn en daar je organisatie op inricht. Focus op je klant en innoveren betekent dat je echt vooruitloopt op je concurrenten.

Hoe gaat het in zijn werk? Stone Zeppelin werkt vanuit Design Thinking methoden. Het “denken als ontwerper” is niet alleen maar toepasbaar in productontwikkeling of om diensten vorm te geven, maar ook om een business te structureren. Het is onze missie binnen elk project 3 zaken samen te brengen: de interne competenties van de organisatie, de externe klantbehoefte en een gezond business model.

Wat levert het me op? Een organisatie die producten maakt die wenselijk zijn, ontwikkeld vanuit klantbehoefte. Een organisatie die is ingericht op duurzame groei. Een organisatie die klaar is voor de toekomst, met tevreden, loyale klanten.

Lees meer over onze producten

Na mijn studie Industrieel Ontwerpen was ik klaar om me te storten op het bedenken van innovatieve oplossingen voor organisaties. Terugkijkend op wat ik tijdens mijn studie had geleerd, was er één missende factor: de klant. Ik was in staat producten te ontwikkelen voor bedrijven, maar hoe zat het dan met hun klant, de eindgebruiker? Waar was die tijdens de ontwikkeling?

Dit gemis was de inspiratiebron tijdens de start van mijn productontwerpbureau dat ik in 2005 ben gestart. Vanaf toen ben ik de klant steeds meer gaan introduceren tijdens productontwikkeling processen. Niet om op de stoel van de ontwerper te gaan zitten, maar wel iemand die meedenkt en vooral uitspreekt om te zeggen wat hij/zij ergens van vindt. Deze inzichten bleken uiteindelijk zeer waardevol voor de opdrachtgevende organisatie en cruciaal voor het succes van het uiteindelijke product.

Tijdens de afgelopen 15 jaar gewerkt te hebben als ondernemer, ontwerper en ingenieur, heb ik de filosofie van Design Thinking omarmt en daar in alle projecten mijn eigen draai aan gegeven. Die kennis zet ik dagelijks in om organisaties vanuit hun kern te laten innoveren.

Neem contact op om je innovatie behoefte te peilen

Stone Zeppelin

Mobile: +31 6 526 242 75
Email: pv@stonezeppelin.com